Banbeskrivning korta banan

korta banan

Banbeskrivning av den korta banan

För att du ska få en känsla av den korta banan och kunna disponera dina krafter rätt har vi nedan en beskrivning av korta banan mil för mil så att du kan komma väl förberedd till start.

0-50 km

Starten av Västkusten Runt sker vid eventområdet mitt i centrala Göteborg. Redan från start får du ett par natursköna mil på Hisingen med relativt lite biltrafik denna lördagsmorgon. Bohusbron tar dig över från Hisingen till Kungälv där du efter att ha passerat foten av Bohus fästning får cykla genom centrala Kungälv. Därefter har du 25 km av relativt flack åkning framför dig fram till Stora Höga, där du avviker från den långa banan och svänger av mot Ucklum.

51-100 km

Nu väntar två mil som är den tuffaste delen av banan med en del uppförsbackar mot Ucklum och vidare till Västerlanda. Försök att spara på krafterna och gå inte på för hårt i backarna. Väl i Västerlanda väntar ett par ganska lättrullade flacka mil ner till Kungälv igen.

101-125 km

De sista milen går över Hisingen och efter ca 13 mil rullar går du i mål. Du har nu cyklat 13 mil genom södra Bohuslän, genomfört en klättring av ca 1 100 höjdmeter men också rullat utför lika många.

Förhoppningen är att du som deltagare i Västkusten Runt fått uppleva den vackra natur och det omväxlande klimat som Västkusten erbjuder. Vid målgång väntar medalj och ett mål mat så du kan återfå energi efter din bedrift.

Depåer

Jörlanda
Västerlanda
Kungälv


För att ladda ner filen, högerklicka och välj ”spara som”

Banbeskrivning långa banan

Är du intresserad av banbeskrivning för den långa banan på Västkusten Runt klickar du här.