Grundprinciper för motionsloppen

För Hisingens Cykelklubb, Hisingen Runt och Västkusten Runt är det viktigt att tänka på samhället och våra medmänniskor. Genom att tänka på miljön och samarbeta med välgörenhetsprojekt samt organisationer drar vi vårt strå till stacken.

Synsätt

Vi har passion för cykling och allt som hör det till. Vårt synsätt på loppet är att deltagarna skall vara i fokus, med en bra bana och inramning med start, mål och depåer arbetar vi aktivt att höja kvalitén på loppen. Genom att lyssna på deltagarna får vi också ovärderlig information om hur loppen kan bli bättre.

Miljöarbete

Bananerna i depåerna är ekologiska vilket gör att du som deltagare slipper få i dig besprutade sådana. All mat och det som finns i depåerna ser vi till att de kommer till nytta genom ex stadsmissionen.

Vi ser gärna att du ställer bilen hemma eller kör så kort sträcka som möjligt för att spara på utsläppen. Det går utmärkt att cykla till starten :)
Det är även önskvärt att allt skräp och avfall slängs i våra sopstationer och inte i naturen utefter banan eller start och målområdet.

Välgörenhet

Genom att samarbeta med olika välgörenhetsprojekt känner vi att vi är med och bidrar och gör skillnad för samhället.

Ride of Hope

Ride of Hope väljer att cykla Västkusten Runt för att väcka nyfikenhet runt deras insamling till Barncancerfonden. Försäljning av deras produkter kommer finnas tillgängligt.

Team Rynkeby

Även Team Rynkeby cyklar motionsloppen för att uppmärksamma deras arbete. De får också möjlighet att i mässområdet genom försäljning samla in pengar till Barncancerfonden.

Hjärt och Lungfonden

Eftersom fysisk aktivitet stärker hjärtat och syreupptagningsförmågan finns en naturlig koppling mellan klubben, motionsloppen och Hjärt & Lungfondens arbete.

Matöverskott

Då det är svårt att beräkna åtgången av maten till motionsloppen blir det ofta en hel del över. Detta skänks till organisationer som exempelvis Frälsningsarmén.

Paracykling

Inte välgörenhet men ändå en viktig del i vårt samarbete. Alla skall ha möjlighet att cykla, och genom Paracyklings arbete kan nästan alla med funktionshinder få möjlighet att utöva denna underbara sport – cykling.

Se även våra insamlingar: Barncancerfonden | Hjärt & Lungfonden | Stadsmissionen