Med Eiffeltornet i sikte

team rynkeby

[:sv]

Många team cyklar Västkusten Runt och Hisingen Runt. Ett av teamen är Team Rynkeby. Här är en presentation från teamet och vad de kämpar för.

Håll utkik efter våra gula tröjor och cyklar och ge oss en extra värmande klapp på axeln! Vi kämpar nämligen för livet!

Vi ingår alla i Team Rynkeby Göteborg och genom att cykla Västkusten Runt förbereder vi oss för att den 4 juli cykla iväg mot Paris. Den 11 juni och 120 mil senare når vi Eiffeltornet – ett mål som teamet jobbat för i nästan ett år.

Den fysiska träningen är bara en del av förberedelsearbetet. Under året har teamet samlat pengar till Barncancerfonden, till förmån för forskningen om hjärntumörer samt till syskonstödjare. Vi har skramlat med bössor, sålt armband och mössor. Vi har övertygat sponsorer att engagera sig på vägen. När teamet startade i september sattes målet till 1 miljon kronor, ett mål som uppnåddes redan i februari.

Alla former av cancer, inte minst barncancer, drabbar hårt och orättvist. Förutom den drabbade själv står plötsligt syskon, föräldrar och vänner i en verklighet helt skild från den som tidigare betraktades som vardag. Många i teamet ha personliga erfarenheter och berättelser om den sorg och maktlöshet man drabbas av och därför blir engagemanget i Team-Rynkeby särskilt viktigt. Hela gänget drivs starkt av övertygelsen om att kunna bidra i kampen och göra skillnad.

Vi är en härlig blandning av individer, gamla och unga, kvinnor och män, erfarna och fullständiga noviser. En och annan har cyklat på elitnivå men fler har knappast suttit på en landsvägscykel. Förberedelsearbetet behöver därför vara noggrant. Att klicka ur en sko är nytt för några av oss, att cykla i klunga är nytt för fler. Laget kommer att totalt ha cyklat 250 mil som träning innan avfärd. Flera mil av dessa kommer att präglas av motvind, trötthet och tvivel på om vi kommer att klara det…Vi gör allt för att peppa varandra med glada tillrop, skratt och positiva kommentarer. Men vi behöver också dig!

Heja på oss! Vi kämpar för livet!

Anki Sande och Alexandra Zazzi för Team Rynkeby Göteborg

eifeltornet

Alexandra Zazzi och Susanne Rittedal Söderblom nådde Eiffeltornet i juli 2013 tillsammans med Team Rynkeby Jönköping. 2014 återvänder de tillsammans med ett helt nytt team från Göteborg

Vill ni hjälpa till med insamlingen, sätt gärna in pengar på:
http://www.barncancerfonden.se/1309352140/

Bakgrund: Team Rynkeby är ett internationellt välgörenhetsprojekt som varje sommar cyklar till Paris för att samla in pengar till barn med cancer och deras familjer. Idag består Team Rynkeby av 1 200 motionscyklister och 260 funktionärer fördelade på 26 lokala lag från Sverige, Danmark, Finland, Färöarna, Norge och Australien. År 2013 skänkte Team Rynkeby över 23 miljoner DKK till kampen mot barncancer i Sverige, Danmark och Finland. I Sverige gick 8,7 miljoner kronor till att hjälpa till att bygga ett Ronald Mc Donald hus i Uppsala för cancerdrabbade familjer och barn.

Läs mer om teamet och Team-Rynkeby på www.team-rynkeby.se

[:]

Godkänt cykellopp av Svenska Cykelförbundet
Nyhetsbrev
Partners

Trek
Partners Mabi
Partners Magnusson och Freij
Partners Vasaboden
Partners Semcon
Partners Radisson Blu
Partners Shimano
Partners Kahls kaffe
Partners Pure Nutrition
Aktivitus
ICA
Synsam
Göteborg & co
Paracykling
Medevi
Ackert
Göteborgs Cykelkulturkalas
Trakk
RaceOne