Pressmeddelande nytt motionslopp

Västsveriges längsta motionslopp på cykel startas

Hisingen Runt har de senaste åren varit Göteborgs största cykellopp och får nästa år sällskap av nystartade Västkusten Runt, som blir Västsveriges längsta motionslopp på cykel. Hisingens Cykelklubb väljer därmed efter 37 år att utöka Hisingen Runt till att bli ett helgevenemang med lopp för hela familjen både under lördagen och söndagen, 24-25 maj 2014.

Västkusten Runt blir loppet för de som vill cykla långt. Premiären går den 24 maj 2014 och många har redan visat starkt intresse.

– Intresset för cykling växer explosionsartat och därför vill vi erbjuda ett motionslopp på Västkusten med längre distanser och hoppas locka cyklister från hela landet, säger Jonas Birgersson, projektledare för Västkusten Runt.

Västkusten Runt erbjuder två distanser, preliminärt ca 125 respektive 250km, och passar cyklister som vill ha en ordentlig utmaning och ett mål att träna mot.

Hisingen Runt startades 1977 och arrangeras för 38:e året i följd den 25 maj 2014. Men till nästa år renodlas loppet till sin distans på 50 km, de som vill cykla längre hänvisas till Västkusten Runt dagen före. Hisingen Runts 50 km är populärt, inte minst tack vare att det ingår i såväl Göteborgsklassikern som Regionklassikern, och lockade 2013 över 2 000 av Hisingen Runts 3 000 anmälda cyklister.

– Vi ser det som två olika målgrupper där Hisingen Runt framför allt är en folkhälsosatsning medan Västkusten Runt blir en utmaning för de som redan tränar regelbundet, säger Birgersson.

I samband med Hisingen Runt kommer vi också att ha lopp för barnen.

Under helgen 23-25 maj kommer ett centralt evenemangsområde att skapas i Göteborg, där det förutom start och målgång i Västkusten Runt även kommer att finnas underhållning av olika slag.

Hisingen Runt är känt för att ha natursköna rundor och Västkusten Runt kommer inte att bli något undantag. Den preliminära bansträckningen sträcker sig såväl längs Göta Älv som över Tjörn och Orust.

Anmälan till såväl Hisingen Runt och Västkusten Runt öppnar den 30 september.

Information om arrangerande klubb

Hisingens Cykelklubb är Göteborgs största och en av Sveriges största cykelklubbar med över 600 medlemmar. Sedan klubbens bildande 1952 har en rad väldigt duktiga cyklister kört i klubbens färger. Hisingens CK har 3 delar i sin verksamhet; motion, race samt randonneur. Mer info finns på www.hisingensck.se

För mer information:

Jonas Birgersson, Projektledare
0703-30 39 42
hisingenrunt@hisingensck.se
www.vastkustenrunt.se
www.hisingenrunt.se

Kategorier:

Godkänt cykellopp av Svenska Cykelförbundet
Nyhetsbrev
Partners

Trek
Partners Mabi
Partners Magnusson och Freij
Partners Vasaboden
Partners Semcon
Partners Radisson Blu
Partners Shimano
Partners Kahls kaffe
Partners Pure Nutrition
Aktivitus
ICA
Synsam
Göteborg & co
Paracykling
Medevi
Ackert
Göteborgs Cykelkulturkalas
Trakk
RaceOne