Ride of Hope – ”Sveriges viktigaste cykellopp”

[:sv]

Barncancerfondens största årliga evenemang inom cykling, Ride of Hope, har sedan starten 2008 dragit in mer än 6 miljoner kronor till Barncancerfonden. Intäkterna kommer från deltagarnas startavgifter och från cyklisterna gåvor och egna insamlingar, samt från olika sponsorer och samarbetspartners.

Ride of Hope deltar även i andra cykelsammanhang, bland annat Vätternrundan, Halvvättern och Tjejvättern med egna startgrupper.

Ride of Hope präglas av ett stort engagemang och mycket känsla och är ett lopp där deltagarna cyklar lika mycket med hjärtat som med benen. Just detta faktum att gruppen håller ihop är kännetecknande och en viktig faktor i Ride of Hopes framgångar. Alla Ride of Hopes grupper leds av erfarna ledare som ser till att gruppen kör säkert och ser till att samtliga kommer i mål.

Ride of Hopes Göteborgsbaserade Vätternrundagrupp har valt att cykla Västkusten Runt 125km som en del i uppladdningen inför Vätternrundan. Vi har i gruppen gemensamma träningspass under vintern/våren för att bli samkörda och få en bra gruppkänsla. Västkusten Runt ger oss ett bra träningstillfälle och möjlighet att under tävlingslika förhållanden pröva våra krafter. Det skall bli riktigt roligt och våra förväntningar är höga. Gruppen har under vintern anordnat spinning där deltagaravgifterna oavkortat har gått till Barncancerfonden.

Ride of Hope har egna cykelkläder vilka vi kommer att bära under Väskusten Runt. Heja gärna lite extra om du ser oss och fundera på hur du kan bidra för att göra skillnad. Hjälp till att bekämpa barncancer.

Ride of Hope Sverige

Ett cykellopp med två delar, 125 mil mellan Lund och Stockholm och cirka 100 mil från Umeå till Stockholm.
2014 går starten lördagen den 2 augusti i Lund och avslutas den 10:e i Stockholm och måndagen den 4:e startar vi även från Umeå för att mötas upp och tillsammans cykla de två avslutande etapperna till Stockholm.

Deltagarna kan välja att cykla hela sträckan eller någon enstaka etapp. Vilket alternativ du än väljer är du med och stödjer vår insamling till Barncancerfonden. Vill du inte cykla kan du ändå vara en del i vårt arrangemang genom att skänka en slant.
Förutom att samla in pengar till Barncancerfonden försöker vi ge barnen och familjerna som får behandling en positiv upplevelse och visa vår medkänsla. Loppet passerar samtliga av Sveriges sex barnonkologiska centra under sin färd. Genom vårt gemensamma stöd hoppas vi kunna göra livet lite lättare för de barn och familjer som drabbats av cancer.
Ride of Hope vänder sig till alla som tycker om att cykla. Man cyklar i olika fartgrupper vilket innebär att man aldrig behöver cykla ensam. Detta är inte bara en hjälp i motvinden utan också väldigt socialt. 

Ride of Hope Europe

Ride of Hope Europe är ett arrangemang där deltagarna cyklar i team till nya spännande destinationer varje år. 2014 cyklar vi till London under tiden 28 juni – 6 juli.

ride of hope

[:]

Godkänt cykellopp av Svenska Cykelförbundet
Nyhetsbrev
Partners

Trek
Partners Mabi
Partners Magnusson och Freij
Partners Vasaboden
Partners Semcon
Partners Radisson Blu
Partners Shimano
Partners Kahls kaffe
Partners Pure Nutrition
Aktivitus
ICA
Synsam
Göteborg & co
Paracykling
Medevi
Ackert
Göteborgs Cykelkulturkalas
Trakk
RaceOne