Ride of Hope cyklar Västkusten Runt

[:sv]

Barncancerfondens största årliga evenemang inom cykling, Ride of Hope, har sedan starten 2008 dragit in mer än 6 miljoner kronor till Barncancerfonden. Intäkterna kommer från deltagarnas startavgifter och från cyklisterna gåvor och egna insamlingar, samt från olika sponsorer och samarbetspartners.

Ride of Hope deltar även i andra cykelsammanhang, bland annat Vätternrundan, Halvvättern och Tjejvättern med egna startgrupper.

Ride of Hope präglas av ett stort engagemang och mycket känsla och är ett lopp där deltagarna cyklar lika mycket med hjärtat som med benen. Just detta faktum att gruppen håller ihop är kännetecknande och en viktig faktor i Ride of Hopes framgångar. Alla Ride of Hopes grupper leds av erfarna ledare som ser till att gruppen kör säkert och ser till att samtliga kommer i mål.

Ride of Hopes Göteborgsbaserade Vätternrundagrupp har valt att cykla Västkusten Runt 125 km som en del i uppladdningen inför Vätternrundan. Vi har i gruppen gemensamma träningspass under vintern/våren för att bli samkörda och få en bra gruppkänsla. Västkusten Runt ger oss ett bra träningstillfälle och möjlighet att under tävlingslika förhållanden pröva våra krafter. Det skall bli riktigt roligt och våra förväntningar är höga. Gruppen har under vintern anordnat spinning där deltagaravgifterna oavkortat har gått till Barncancerfonden.

Ride of Hope har egna cykelkläder vilka vi kommer att bära under Väskusten Runt. Heja gärna lite extra om du ser oss och fundera på hur du kan bidra för att göra skillnad. Hjälp till att bekämpa barncancer.

Under söndagens Hisingen Runt återfinns Ride of Hope i den första depån, i Björlanda. Där hjälper de deltagarna att fylla på energin genom såväl sportdryck som bananer, bullar och saltgurka.

Ride of Hope Sverige

Ride of Hope består av två lopp, Lund-Stockholm och Umeå-Stockholm. De båda loppen genomförs alltid vecka 32. Loppet från Lund startar alltid lördagen i vecka 31 och loppet från Umeå måndagen i vecka 32.

Lund-Stockholm går av stapeln 1-9 augusti 2015. Loppet består av nio etapper. Etapperna är mellan 85 km och 190 km.
Umeå-Stockholm går av stapeln 3-9 augusti 2015. Loppet består av sju etapper. Etapperna är mellan 85 km och 200 km.
Information om varje etapp finns under anmälan.

Ride of Hope Europe

Ride of Hope Europe är ett av Barncancerfondens många idrottsevents där man som deltagare samlar in pengar till den livsviktiga forskningen.
Som deltagare i Ride of Hope Europe blir du medlem i ett cykelteam som tränar och samlar in pengar under ett års tid. Året avslutas med en cykelresa i Europa.
Sommaren 2015 cyklar deltagarna runt hela England och Wales mellan 27 juni-5 juli med stor målgång i London.
2016 års rutt presenteras i maj 2015, men ansökan är redan öppen.

Gruppcykling

Under Ride of Hope cyklar alla i fartgrupper som håller ihop från start till mål. Du kommer aldrig behöva oroa dig över att cykla ensam. Alla hjälps åt och märker man att man vill byta fartgrupp under etappen går det alldeles utmärkt. Fartgrupperna spänner från 20 km/h till 34 km/h.

ride of hope

[:]

Godkänt cykellopp av Svenska Cykelförbundet
Nyhetsbrev
Partners

Trek
Partners Mabi
Partners Magnusson och Freij
Partners Vasaboden
Partners Semcon
Partners Radisson Blu
Partners Shimano
Partners Kahls kaffe
Partners Pure Nutrition
Aktivitus
ICA
Synsam
Göteborg & co
Paracykling
Medevi
Ackert
Göteborgs Cykelkulturkalas
Trakk
RaceOne