Start-PM Västkusten Runt

västkusten runt

[:sv]

Varmt välkommen till premiären av Västkusten Runt!

västkusten runtStart-PM Västkusten Runt 2014

Nedan hittar du all information inför premiären av Västkusten Runt. Läs igenom i lugn och ro så du kan förbereda dig på bästa sätt vilket förhoppningsvis medför att du får en härlig cykelupplevelse på vackra Västkusten. Har du trots informationen nedan fortfarande frågor går det bra att maila till info@vastkustenrunt.se

Trevlig cykeltur!

Tidpunkt
Lördagen den 24 maj. 275 km startar kl 7:00-7:20. 125 km startar kl 8:30-9:10. Ditt startnummer och din starttid hittar du på denna sidan.

Start och mål
Kanaltorget (utanför GöteborgsOperan), Göteborg

Före start

Parkering
Vi rekommenderar att lämna bilen hemma och ta cykeln till starten för er som bor i Göteborg. Om ni måste ta bilen finns betalparkeringar runt GöteborgsOperan, Gullbergsvass och Nordstan. Glöm inte att ta av cykeln från taket när du parkerar i parkeringsgarage!

Nummerlappsutdelning
Välkommen till vårt evenemangsområde på Kanaltorget, utanför GöteborgsOperan, för att hämta ut din nummerlapp!

Nummerlappsutdelningen och evenemangsområdet har öppet fredag 23 maj kl 12.00-20.00 och du kan även hämta din nummerlapp före start på lördag 24 maj från kl 06.00.

Evenemangsområdet är nytt för i år och där kan du köpa cyklar och cykeltillbehör, energi för loppet m.m. från våra partners. Sportson har dessutom mekservice på plats för att se till att din cykel är lika bra form som du inför loppet och hos Veloposition kan du göra en enkel bikefit för att ställa in din cykel så att du sitter rätt. Utöver detta har vi även café, underhållning, föreläsningar, visning av Giro d’Italia på storbilds-TV, barnaktiviteter m.m, se program på www.vastkustenrunt.se.

Startkuvert
I ditt startkuvert som du erhåller vid nummerlappsutdelningen hittar du nummerlappen, säkerhetsnålar och tidtagningschip.

Utrustning
Valfri cykel får användas, dock får cykeln inte ha täckta hjul eller så kallad tempobåge. Godkänd hjälm skall bäras. Se till att cykeln är i gott skick till Västkusten Runt. Ha två fyllda vattenflaskor med dig så slipper du stå i kö för att fylla på vatten vid start. Ta även med en extra slang och pump så att du kan laga punktering och inte behöva vänta på servicebil.

Cykelservice
Under fredagen kl 12:00-20:00 samt före start från kl 06:00 finns Sportson Patrol på plats med verktyg och mekaniker och hjälper till med enklare service inför starten.

Väskinlämning
I anslutning till startområdet på Kanaltorget har vi en bevakad väskinlämning där du på lördagsmorgonen kan lämna in din väska.

Loppet

Banlängd
Banorna är kontrollmätta till 274 respektive 127 km.

Depåer
Längs banan finns depåer där vatten, sportdryck, bananer, saltgurka och bullar serveras. På 125 km-banan finns depåer efter 38, 68 och 97 km. På 275 km-banan finns depåer efter 38, 68, 116, 144, 187, 216 och 245 km. Efter 116 km i depå Hogstorp serveras korv med mos och efter 187 km i depå Trollhättan serveras en matig Göingesoppa.
Vid målgång serveras dessutom en varm måltid och dricka till samtliga deltagare. Alternativ finns som är gluten- och laktosfria.

Tidtagning
Vi använder oss av tidtagning med chip så att alla ska få sin tid registrerad. Chipet ska sättas fast på hjälmens högra sida. En instruktion om hur chipet fungerar finns på nummerlappens baksida. Ingen resultatlista utefter placering kommer att framställas då Västkusten Runt är ett motionslopp. Däremot kommer du att kunna se din egen tid på Västkusten Runts hemsida där det även finns en liveuppdatering under loppet. 275 km-banan har mellantider efter 38, 144 och 245 km. 127 km-banan har mellantider efter 38 och 97 km.

Toaletter
Tillfälliga toaletter finns uppställda i start- och målområdet samt vid varje depå.

Service under loppet
På nummerlappen finns ett servicenummer som går till Västkusten Runts sambandscentral. De har i sin tur kontakt med servicebilarna längs banan. Ring om ni får stopp och behöver hjälp längs banan så försöker vi hjälpa till. Vid depåerna finns också enklare verktyg och pumpar. Tänk på att ta med pengar när ni cyklar om ni skulle behöva köpa slang, däck eller annat material av servicebilarna.

Cyklister som bryter
Om du måste bryta måste detta av säkerhetsskäl ovillkorligen meddelas arrangören. Säg till vid närmaste depå eller ring servicenumret om du bryter. Får du mekaniska problem och inte kan ta dig tillbaka till mål ringer du servicenumret för att få skjuts tillbaka.

Starttider
Starterna sker för 275 km kl 7:00-7:20 och för 125 km kl 8:30-9:10 med grupper som startar med två minuters mellanrum.

Tidsgräns
Målet stänger kl 23:00. Vi har också reptider på 275 km-banan som du måste ha passerat för att få fortsätta:
Varekil 68 km kl 11:15
Hogstorp 116 km kl 14:00
Ellenö 114 km kl 15:45
Trollhättan 187 km kl 18:00
Västerlanda 216 km kl 19:45
Kungälv 245 km kl 21:30

Trafikregler
Vanliga trafikregler gäller och funktionärers anvisningar skall följas.

Karta
Kartor över banan samt GPS-filer för nedladdning finns på beskrivningen för korta respektive långa banan.

Övrig information

Papricaloppet
I anslutning till Hisingen Runt under söndagen kommer vi även att ha barnloppet Papricaloppet, i samarbete med ICA Kvantum Munkebäck. De allra minsta cyklar 300 meter medan de som hunnit bli lite mer cykelvana kan cykla 1 eller 2 km.

Starterna på 300 meter sker kontinuerligt mellan 11:30 och 14:00. 1 km startar 12:30 och 2 km startar 13:00. Medalj till alla och korv med bröd när de kommit i mål. Kostnaden är 40 kr för 300 meter och 60 kr för 1 och 2 km. Anmälan och kontant betalning sker på plats.

För barnen finns även en hoppborg samt möjlighet till ansiktsmålning.

Omklädning och dusch
Omklädningsmöjligheter och dusch finns efter loppet i Lundbystrands sporthallar, dit det finns gratis transport från målområdet. För att undvika köer rekommenderar vi att ni om möjlighet finns byter om och duschar hemma eller på hotellet.

Media
Arrangören kommer fotografera/filma under loppet och förbehåller sig rätten att publicera foto- och videomaterial fritt genom internet, tidningar och olika former av marknadsföring av Västkusten Runt.

Samarbetspartners

velopositiondahlbladsaktivitussportson_logovallentin baatgoteborg_o_colisebergsbyn_logoscandic hotell

[:]

Godkänt cykellopp av Svenska Cykelförbundet
Nyhetsbrev
Partners

Trek
Partners Mabi
Partners Magnusson och Freij
Partners Vasaboden
Partners Semcon
Partners Radisson Blu
Partners Shimano
Partners Kahls kaffe
Partners Pure Nutrition
Aktivitus
ICA
Synsam
Göteborg & co
Paracykling
Medevi
Ackert
Göteborgs Cykelkulturkalas
Trakk
RaceOne