SubXX cyklar säkert, snabbt och snyggt

subxx gruppfoto eskilstuna

[:en]

Säkert. Snabbt. Snyggt. är de tre ledorden för Ck SubXX. Nätverket SubXX startades hösten 2011 i Borlänge, av Siv Andersson och Maria Gabriels. Det började som en tjejsatsning om att år 2012 bli snabbaste rena tjejklungan runt Vättern. Resultatet blev 8:40 och satsningen väckte både uppmärksamhet och intresse. År 2013 ställde SubXX upp med två klungor, med resultaten 8:17 samt 9:51. Sedan dess har SubXX blivit förening och har nu över 100 medlemmar, verksamma inom landsvägscykling, MTB, längdskidåkning och triathlon.

subxx

Foto: Gustav Gerdes

Förutom att cykla snabbt och ha roligt tillsammans vill vi inspirera fler kvinnor att hitta till cykelsporten. Vi vill lyfta fram cyklingen som en sport för alla, fortsätta som ett nätverk över hela landet samt öka medlemmarnas kapacitet och säkerhet på cykeln. Förhoppningen är att fler tjejer inspireras att pröva på att tävla och på så sätt kunna köra i lag och vara en del i den utveckling som svensk damcykling så väl behöver. Ett stort focus ligger på att få fler kvinnor till de idrotter som SubXX är verksam inom samt att klubben ska bereda tränings- och tävlingsmöjligheter för alla medlemmar – oavsett ambitionsnivå. Passion som leder till ökad fysisk aktivitet är en vinst för både folkhälsan och den enskilde individen.

subxx 2013

Foto: Gustav Gerdes

Ck SubXX satsar på Vätternrundan även under 2014 och förutom våra sub9- och sub10-grupper har vi ett lag som i samarbete med Bianchi kör för sub8. Alla subgrupper kommer att köra några motionslopp inför Vätternrundan. Sub9- och sub10-grupperna har valt att lägga ett av vårens läger i Göteborgsområdet, för att på så sätt köra ihop sig och försöka få till riktigt bra klungkörning. Vi ser fram emot att lördagen den 24/5 stå på startlinjen för premiärloppet av Västkusten Runt.

Läs gärna mer om oss på www.subxx.se samt gilla oss på facebook ”SubXX”, så kan du följa vad som händer när över 100 cykelglada tjejer sätter Sverige i rullning…..

subxx gruppfoto eskilstuna

Foto: Christer Dahlin

[:]

Godkänt cykellopp av Svenska Cykelförbundet
Nyhetsbrev
Partners

Trek
Partners Mabi
Partners Magnusson och Freij
Partners Vasaboden
Partners Semcon
Partners Radisson Blu
Partners Shimano
Partners Kahls kaffe
Partners Pure Nutrition
Aktivitus
ICA
Synsam
Göteborg & co
Paracykling
Medevi
Ackert
Göteborgs Cykelkulturkalas
Trakk
RaceOne